Miten tehdä hyvä tarina? Mitä  jos ei keksi aihetta tarinaan?

-Kirjoititko monta tarinaa?
-Vain muutaman. Ihmiset muuttivat aina tarinani sellaisiksi, joita itse halusivat. He hyväksyivät vain onnellisia loppuja, joten lakkasin kirjoittamasta.
-Miksi halusit tarinoihisi surullisia loppuja?
-Ei tarinoilla ole loppuja tai alkuja. Me vain kehystämme palasen elämää tai kuvitelmaa. Voit laittaa viimeisen pisteen, minne haluat. Joskus ihmiset laittavat sen jonkin iloisen tapahtuman jälkeen, että loppu olisi onnellinen, tai surullisen tapahtuman jälkeen, että syntyisi tragedia.
-Jos joskus kirjoitat tarinaa minusta,lupaa,ettet laita pistettä mihinkään kohtaan.
-Enkö mihinkään? Ihmiset eivät pidä tarinoista, joilla ei ole loppua-
-No anna piste sitten heille, ja anna heidän laittaa se siihen kohtaan kuin itse haluavat.
-Se on kaunis ajatus. Lupaan tehdä niin.
Alexis Kouros, Gondwanan lapset 1997

Aina alkaessani kirjoittaa tarinaa, luen tuon katkelman. Ideoita syntyy, kun ei niitä yritä keksimällä keksiä. Hyvän tarinan tunnistaa siitä, ettei juoni jää junnaamaan yhteen kohtaan, tai se ei etene liian hitaasti. liian nopeasti kerrottavia tarinoita ei ole mukava lukea. Useimmat ihmiset pitävät tarinoista, joissa loppu ratkaisua ei paljasteta liian nopeasti, tai sitten liian hitaasti. "Ei tarinoilla ole loppuja tai alkuja. Me vain kehystämme palasen elämää tai kuvitelmaa" Ideoiden puutteessa etsi omasta elämästäsi joku hauska tapahtuma ja muotoile se tarinaksi. Tarinat ei lopu milloinkaan, niitä voi jatkaa vaikka kuinka kauan. Antakaa tarinanne tulla luonnostaan, ei pakottamalla sitä. Niistä aineksista syntyy tarina.